Udkommet
28-09-2018
Forlag
Alinea
Sider
64
Genre
Letlæsning
Serie
Journal X
LIX
18
Forside af
Tom Kristensen

Køb bogen Se undervisningsmaterialet Se anmeldelser

Journal X: Flammernes kløer


Anders og hans ven Kalle beslutter sig for at opklare en stor sag om syv brande på Egevej. Politiets efterforskning tyder på, at der er en pyroman på spil.
Drengenes spor ender blindt med de manglende beviser. Men kriminalassistent Henrik, der selv bor på Egevej og arbejdede på sagen, hjælper Anders og Kalle videre i deres opklaring.

“Pyromanen brugte et system. Et imponerende lille setup. Uden at blive for teknisk kan jeg forklare det sådan her: Han tændte et stearinlys, og rundt om det lagde han klude, der var fugtet med brandbar væske. Når lyset brændte ned, fik flammen fat i kludene… Og så kan I nok regne ud, hvad der skete.”


Anmeldelser


Krimi med alt, hvad dertil hører: Spænding, fart over feltet og to kvikke børn, der uden voksenindblanding opklarer farlige og mystiske kriminalsager, som er opgivet af politiet. Helt realistisk er det ikke, men det er rigtig spændende!

Lektørudtalelse

Stemningen i Flammernes klør er mørk og dyster. Men selve historien og plotdrejningerne bliver ofte lidt for overgjort dramatisk, så historien mister troværdighed. Men spændende og fortættet; det er det.

Se hele anmeldelsen på Bogbottens hjemmeside

Letlæsning med spænding og kvalitet i top!

Se hele anmeldelsen på Drenge til Tjenestes Instagram