Hegnet

Information

Forlag
Gyldendal
Genre
Børnebøger
Illustreret af
Flemming Schmidt

Bog

Udkommet
01-03-2023
ISBN
9788702389142
Sider
131
LIX
10


Køb bogen Se anmeldelser Fun facts

Hegnet


Jeg ser ud på den anden side af hegnet. Ud på de tætte, mørke træer og buske, som hvad som helst kan gemme sig bag. “Hvad tror du, der er derude? Hvad sker der på den anden side af hegnet?”
Dina gyser. “Det vil jeg helst ikke tænke på. Det er slemt derude, det ved du. Alting derude vil slå os ihjel. Der er en grund til, at hegnet er der.”


Verden er brudt sammen. Kaos og onde væsner hærger. Men bag et højt hegn kæmper en gruppe mennesker for at leve videre. Blandt andre Isak og hans søster Rakel.
En dag løber Rakel væk, og giver dermed Isak et svært valg: Vil han blive i den trygge lejr? Eller vil han lede efter Rakel på den anden side af hegnet?

Hegnet er en del af serien Små Mellem_rum, der er en serie af lavtlixede kortromaner til mellemtrinnet.

AnmeldelserDet er en særdeles velskrevet og spændende fortælling, som holder læseren fanget gennem hele historien. Bogen vil helt sikkert appellere til elever på mellemtrinnet og give dem en god læseoplevelse

Lektørudtalelse

Man kan læse Hegnet og få en spændende og medrivende fortælling, men for mig satte den virkelig også gang i mange tanker, jeg kom til at tænke på sekte, at lede andre i frygt, verdenen i fremtiden og meget mere.
Hegnet er en del af Små Mellem_rum, jeg har før rost Mellem_rum serien, og med Hegnet er jeg også hooked - tænk at man kan skrive så spændende på lix 10.

Se hele anmeldelsen på Skolebibliotekaren_lenes Instagram

Man kan bruge hundredvis sf sider på at skrive en nervepirrende og vedkommende dystopi, og så kan man bruge 131 og et lix på 10. Kit A. Rasmussen gør det sidste, og hun gør det helt fantastisk. Hun går ikke på kompromis med indholdet. Tværtimod. Det er en af de bedste dystopier, jeg længe, længe har læst.

Se hele anmeldelsen på Bogoplevelsens Instagram

Fun facts


  • Denne historie blev i stort omfang skrevet på min telefon. Når jeg lå i sengen om aftenen og liiiige kom på en god sætning, var jeg jo nødt til at skrive den ned ... og så kørte toget. Jeg har skrevet både hele og halve kapitler i sengen, lige før jeg lagde mig til at sove!
  • Jeg havde egentlig kaldt historien for 'Lejren', men der eksisterer allerede en bog (af Oscar K. og Dorte Karrebæk) med den titel, så vi kaldte denne bog 'Hegnet' i stedet