Hvem slog Frank ihjel?

Information

Forlag
Gyldendal
Genre
Ungdomsbøger
Forside af
Inge Rand

Bog

Udkommet
03-11-2022
ISBN
9788702388909
Sider
156
LIX
13

Lydbog

Udkommet
01-03-2023
Indtalt af
Peter Secher Schmidt
Længde
2t 7m


Køb bogen Køb lydbogen Se anmeldelser Fun facts

Hvem slog Frank ihjel?


Hele 9.y glor. Glor på deres døde lærer. Den eneste, der rører sig, er Maj. Hendes hænder ryster så meget, at hun næsten ikke kan åbne Franks taske. Men det lykkes. Hun roder rundt i tasken, til hun holder en hvid kuvert mellem sine hænder. Knuger den ind til sit bryst. Imens glider hendes blik over de andre.
Hun borer sit blik ind i hver af dem. I Thea. I Ina. I Marius. Og i Ruben.
”Hvem af jer gjorde det?!” hvæser hun. ”Hvem slog Frank ihjel?”


Det er næstsidste skoledag for 9.y. Det skal være en dag med skovtur, snacks og hygge. Men da en pandekage med cyanid tager livet af deres lærer, Frank, står det klart, at nogen ikke bare er kommet for at hygge sig.
Hvem fra klassen slog Frank ihjel? Og hvorfor?

AnmeldelserTitlerne i serien "Mellem rum" rammer plet, og det gør denne bog også. Den er skrevet i et flydende og letlæst sprog, og temaet er realistisk og genkendeligt. Miljøerne er taget ud af hverdagen og efterlader læseren med en følelse af, at det her kan måske også ske for mig. Teksten er formuleret i korte, overskuelige sætninger uden brug af for svære ord.

Anbefales til skolernes PLC og folkebibliotekerne

Lektørudtalelse

Når Kit A Rasmussen skriver en bog, så bliver den god. Sådan er det åbenbart. Hvem slog Frank ihjel? Er ingen undtagelse.

Se hele anmeldelsen på Annemette.Sigaards Instagram

“Hvem slog Frank ihjel?” er oplagt til fællesroman i udskolingen, jeg kunne ikke læse den uden at tænke i kreative mordmysterie opgaver til eleverne og med en overskuelig længde og lix 13, så er der en god sandsynlighed for, at alle vil få den læst - selvfølgelig også fordi den er god.

Kæmpestore anbefalinger til ungdomshylden på skolebiblioteket og til brug i undervisningen i udskolingen - godt gået Kit!

Se hele anmeldelsen på Skolebibliotekaren_lenes Instagram

Med er lixtal på 13 og et højt spændingsniveau, har bogen potentiale til at fange mange udskolingsbørn og kan med fordel blive en del af en læselystindsats sammen med de andre bøger udgivet i serien Mellem_Rum i samarbejde med Læs for livet.

Se hele anmeldelsen på Skør med bøgers Instagram

Fun facts


  • Da jeg startede med at planlægge historien om Frank, var titlen "Pandekagemordet". Jeg var ret vild med den titel, ikke mindst fordi den spiller op ad en af mine absolutte yndlingsbøger, da jeg var yngre: "Saftevandsmordet" af Thøger Birkeland
  • Senere kaldte jeg historien "Skovtur med døden", men det var min redaktør, der foreslog det, der blev den endelige titel: "Hvem slog Frank ihjel?"