Skyggesider


Lås døren og tænd for alt lys, for her følger gysende uhyggelige børnebøger. Her bliver dine værste mareridt til virkelighed, når verden vrider sig og viser sine mørkeste sider. De sider, vi kalder ... Skyggesider.
Skyggesider-bøgerne er letlæste gys på lix 13, og de kan læses uafhængigt af hinanden.


Skyggesider: Afveje

De greb fat om mine arme. Mine ben. Jeg skreg. Så det rev i halsen.
”Stille!” De stærke hænder greb bedre fat. Negle borede sig ned i min hud. Hev mig op. Døren ind til mor og far stod åben.
SLAM. Mit hoved ramte karmen.
Jeg var væk et øjeblik.
Så kunne jeg mærke den kølige luft. Vi var udenfor. Månen kiggede frem bag en sky. De stoppede op. Der var ikke bare én, men to åbne grave.


Mads og hans forældre er kørt vild, og deres bil er punkteret. Derfor må de bede om hjælp i Skyggeby. Mads synes, der er noget underligt ved dem, der bor i byen. Men det er dumt at være bange for gamle mennesker … ikke?

Udkommet 25-11-2019


Skyggesider: Spejlet

Spejlets ramme var af mørkt træ. Der var skåret figurer i træet. Jeg lænede mig frem for bedre at kunne se. Jeg sank og trådte bagud. „Der er også ansigter.“
„Hvorfor mon det stod bag skabet?“ sagde Ida.
„Der står noget. På rammen.“ Jeg pegede. Ordene var små og næsten ikke til at se.
„Jeg vil have det på mit værelse,“ sagde Ida.
Hvorfor? havde jeg lyst til at spørge. Noget i mig ønskede, hun ville stille det tilbage. Der hvor det var svært at finde.


Ida og Tim er flyttet ind i et gammelt hus, der ligger langt væk fra alle andre. På loftet finder Ida et gammelt spejl. Tim kan ikke lide det. Og han kan heller ikke lide, at Ida synes, at spejlet skal stå inde hos ham. Men det er dumt at være bange for et spejl … ikke?

Udkommet 25-11-2019