Skyggesider: Spejlet

Information

Forlag
Gyldendal
Genre
Børnebøger
Serie
Skyggesider
Illustreret af
Kristian Eskild Jensen

Bog

Udkommet
25-11-2019
ISBN
9788702288759
Sider
47
LIX
13


Køb bogen Se anmeldelser Andre bøger i serien Se undervisningsmaterialet

Skyggesider: Spejlet


Spejlets ramme var af mørkt træ. Der var skåret figurer i træet. Jeg lænede mig frem for bedre at kunne se. Jeg sank og trådte bagud. „Der er også ansigter.“
„Hvorfor mon det stod bag skabet?“ sagde Ida.
„Der står noget. På rammen.“ Jeg pegede. Ordene var små og næsten ikke til at se.
„Jeg vil have det på mit værelse,“ sagde Ida.
Hvorfor? havde jeg lyst til at spørge. Noget i mig ønskede, hun ville stille det tilbage. Der hvor det var svært at finde.


Ida og Tim er flyttet ind i et gammelt hus, der ligger langt væk fra alle andre. På loftet finder Ida et gammelt spejl. Tim kan ikke lide det. Og han kan heller ikke lide, at Ida synes, at spejlet skal stå inde hos ham. Men det er dumt at være bange for et spejl … ikke?

AnmeldelserDet er to velskrevne og uhyggelige historier, som kan læses uafhængigt af hinanden. De farverige og mørke illustrationer underbygger det uhyggelige element i historierne. Begge afslutninger bringer både kuldegysninger og bankende hjerte frem hos læseren

[Fælles lektørudtalelse for Spejlet og Afveje]

Lektørudtalelse

Kit A. Rasmussen er eminent til at få uhyggen fortalt i korte sætninger uden lange ord. Et lixtal på 13 kan ofte blive Søren-og-Mette-agtigt, men her får forfatteren en virkelig ægte uhyggelig fortælling på papiret.

Se hele anmeldelsen på Bogbottens hjemmeside

Andre bøger i Skyggesider-serien