William & Athena 5: Inkaens offer

Information

Forlag
Høst & Søn
Genre
Børnebøger
Serie
William & Athena
Forside af
Anders Walter

Bog

Udkommet
10-10-2013
ISBN
9788763831437
Sider
131


Køb bogen Se anmeldelser Fun facts
Andre bøger i serien

William & Athena 5: Inkaens offer


Peru 1532:
En ypperstepræstinde giver det størst mulige offer i håbet om at redde sin datter.

Peru i dag:
På en smal bjergvej kommer Athena ud for en forfærdelig ulykke.

William er egentlig på vej hjem, men snyder sig til et lift til Peru. Hans nye rejseselskab viser sig dog at byde på nogle chokerende overraskelser.
Snart sætter jagten på inkaernes hemmeligheder ind.

Anmeldelser★★★★

Inkaens offer er utrolig aktion præget. Der sker noget hele tiden, og til sidst i bogen får vi da også en overraskelse, som jeg ikke havde set komme. Skønt.

Se hele anmeldelsen på Skrivepulten

Femte bind slutter på et særdeles kritisk sted, så forlaget burde have udsendt både bind fem og det afsluttende sjette bind på samme tid. Det er en god og solid serie, som først for alvor kan bedømmes, når det afsluttende sjette bind udkommer. Forhåbentlig inden alt for længe!

Weekendavisen

Velskrevet femte bog om William & Athena. Man bliver hurtigt fanget og bladrer igennem bogen for at finde ud af, hvad der er sket med Athenas mor. Jeg venter spændt på at få det opklaret i næste og sidste bog.

Lektørudtalelse

★★★★★★

Jeg syntes at set var en rigtig god bog jeg læste de 3 sidste bøger i serien i en flyver og følte mig helt fortabt da jeg var færdig fordi det var de sidste men alt i alt er det en spændende serie som du virkelig burde tage et kig på hvis du kan lide historie som mig

Se hele anmeldelsen på Biblo.dk

Fun facts


  • Oprindeligt forestillede forsiden en scene fra bogen, hvor William mildest talt er kommet på afveje, men vi blev enige om den nuværende forside i stedet, for ikke at afsløre for meget af bogens handling på forhånd.
  • Da jeg skrev “Inkaens offer”, havde jeg faktisk ikke selv været i Peru, men netop på den dag hvor bogen udkom, rejste jeg dertil og havde en fantastisk tur!
HVIS nu, jeg havde været i Peru før jeg skrev William & Athena 5, var der nogle ting, jeg gerne ville have haft med i bogen, nemlig:
  • Regnvejr i Machu Picchu! Sjældent har jeg været så gennemblødt, som jeg blev, da himlen pludselig åbnede sig og bare væltede vand ned i timevis, mens jeg stod i kø til en bus for at komme ned fra Machu Picchu og tilbage til Aguas Calientes.
  • Inca Kola. Havde jeg bare vidst, at sodavanden eksisterede (og i øvrigt er meget populær i Peru), havde jeg helt sikkert fiflet den ind i historien. Jeg kunne godt selv lide den.
  • Der har måske indsneget sig en lille fejl i en beskrivelse i “Inkaens offer”. Bare en lille bitte en. Men jeg siger ikke, hvad det er – det er min hemmelighed 😉
  • Jeg besøgte nogle ruiner lidt uden for Cusco, der kaldes Saqsayhuaman. Her gik jeg rundt og beundrede den særlige stenbyggerkunst, hvor der ikke er benyttet mørtel eller andet, for at holde stenmurene sammen – stenene er simpelthen bare udhugget sådan, at de passer perfekt sammen. Og så var det, at en af stenene fik mig til at stoppe op … For midt på den sten, i ganske stort format, var dobbeltøksen! Jeg måtte lige bruge et par minutter på at sunde mig og overbevise mig selv om, at det bare var et tilfælde. Eller … ?

Andre bøger i William & Athena-serien